Лодзька Політехніка у Польщі - Polska Consult TM

Лодзька Політехніка (Politechnika Łódzka), мабуть, один із найпотужніших центрів наукової думки в Польщі і пов’язано це з тим, що саме Лодзь історично була і є центром виробництв та інженерної думки країни.

Політехнічний університет забезпечує вищу освіту найвищих стандартів і готує спеціалістів, які будуть конкурентоспроможними на ринку праці, зокрема у сфері нових технологій.

Для студентів з України можливе безоплатне навчання, стипендії та пільги, а також участь у програмах академічного обміну, найбільш відомими з яких є CEEPUS, TEMPUS, MIRRA, DAAD, Polish-British Joint Programme.

Коротка історія Лодзького технічного університету

Університет розвивався спільно із самим містом. У міру піднесення міста і розвитку його як великого індустріального центру, виникла необхідність у створенні Лодзького технічного університету. Промисловість потребувала появи молодих висококваліфікованих фахівців, які навчатимуться в університеті технічного профілю.

Ця ідея змогла реалізуватися тільки після закінчення Другої світової війни – 1945 року. Указ про створення Лодзького політехнічного університету було підписано 24 травня 1945 року.

Спочатку університет мав чотири факультети – механічний, електричний, хімічний та електричний. З плином часу їхня кількість збільшувалася і сягнула 9. Вищий навчальний заклад дуже стрімко розвивався, студентам надавали житло, а корпуси, лабораторії та майстерні ставали дедалі комфортнішими та технологічнішими.

Політех у Лодзі став одним із найпрестижніших і найсильніших у країні і сьогодні не втрачає, а лише зміцнює та покращує свої позиції.

Факультети та спеціальності Політехніки

У Лодзькій політехніці передбачено 9 факультетів і 120 спеціалізацій. Тут можна стати бакалавром, магістром, інженером або доктором наук.

Викладання ведеться польською, французькою та англійською. До моменту вступу абітурієнтам необхідно пройти Курси Польської мови в Школі імені Анни Крижановської.

Після проходження курсу, пакет документів для вступу необхідно подати до Приймальної комісії польських університетів на базі Польської Громади.

Студенти ВНЗ вивчають:

  • механіку;
  • електроніку та електротехніку;
  • інформатику;
  • автоматизацію;
  • харчову хімію;
  • будівництво та архітектуру;
  • організацію управління;
  • інженерію.

Тут зібрані найпрестижніші спеціальності за технічним спрямуванням. Щороку щонайменше 16 тисяч студентів обирають цей університет. Серед них – близько 600 іноземців, для яких передбачено різні навчальні програми.

Політехніка удостоєна сертифіката якості освіти європейського рівня, займає високі позиції в рейтингах серед університетів Польщі, а також активно підтримує систему отримання двох дипломів за міжнародними програмами обміну.

Переваги технічного університету

Лодзинська політехніка характеризується важливою особливістю – практичним напрямком освіти студентів. В університеті передбачено відділ, що займається трансфером технологій. За обсягом патентів, які були прийняті і подані співробітниками ВНЗ, він займає почесне друге місце. Також його вирізняє інфраструктура з унікальним парком у центрі кампуса і оновленими будівлями минулих століть.

Університет організовує оптимальні умови для створення успішної кар’єри польського студента і випускника. До них належать:

  • проживання в студентських гуртожитках;
  • програми обміну студентів на національному та міжнародному рівнях;
  • практика і стажування в престижних компаніях країни;
  • участь у науковій та практичній діяльності ВНЗ;
  • безліч студентських спільнот і секцій для проведення культурного дозвілля.

Обираючи навчання в Польщі, багато студентів прагнуть вступити саме до цього вишу, оскільки він лідирує серед інших навчальних закладів технічного спрямування, регулярно вдосконалює систему навчання і підвищує рівень викладання.

Кар’єра випускників Політехніки Лодзької

Успішна кар’єра – це те, на що може розраховувати абітурієнт під час вступу до Лодзької політехніки, адже вона посідає високі позиції у світових рейтингах технічних університетів. Активна підтримка системи подвійних дипломів дає змогу студентам у процесі навчання в Польщі пройти навчання і в університеті іншої країни. Таким чином, випускник отримує подвійний диплом.

ВНЗ розвиває інтернаціоналізацію, роблячи доступним навчання у своїх стінах для абітурієнтів інших країн. Роботодавці лояльно ставляться до іноземців з польським дипломом. Маючи Карту Поляка, будь-який іноземний громадянин може вступити до Політехніки на однакових із поляками умовах.

У Лодзинському університеті студенти можуть обрати собі передові фірми та кампанії для проходження, зокрема й міжнародної практики. Також працює Бюро кар’єр, у якому студентам допомагають як у пошуку роботи в Польщі на певний час, так і пошуку посади для побудови професійної кар’єри. Молодим фахівцям допомагають у написанні резюме при першому працевлаштуванні.

Дозвілля студентів, які навчаються в Політеху

Вступивши до Лодзької Політехніки, студенти можуть вступати в наукові клуби, студентські організації та об’єднання за інтересами.

Сфера діяльності організацій може бути різна, зокрема:

  • енергетика;
  • харчові технології;
  • роботехніка;
  • машинобудування;
  • космічна техніка;
  • переробка пластмаси.

Університет має в своєму розпорядженні переваги не тільки для успішного навчання у Польщі, а й для корисного проведення дозвілля.

Для цього на території ВНЗ функціонують:

  • бібліотека, оснащена великою кількістю комп’ютерів;
  • спортивний і тренажерний зали;
  • кінотеатр;
  • кафе;
  • студентське радіо, бюро подорожей.

Також кожен охочий може записатися до різних секцій (вокальних, хореографічних, театральних, спортивних) і наукових спільнот. Активісти регулярно організовують фестивалі різної тематики, концерти, благодійні акції та волонтерські програми.

Для розвитку талантів і підтримки інтересу до науки для студентів проводяться спеціальні грантові та стипендіальні програми. Хлопці та дівчата мають можливість реалізувати власні дослідницькі проєкти, зокрема на міжнародному рівні.

Освіта в Польщі для українців з проєктом Polska Consult TM має величезні перспективи, тому не гайте часу, заповнюйте онлайн-заявку і ваші плани на навчання в польському університеті стануть реальністю.

Подати Заявку на вступ до Політехніки Лодзької - Polska Consult TM