Зеленогурський університет у Польщі - Polska Consult TM

Останніми роками багато ВНЗ Польщі готові приймати на навчання іноземних громадян. Зеленогурський Університет є одним з таких польських університетів.

Він розташований у польському місті Зелена Гура і вважається найбільшим державним ВНЗ Любуського воєводства. Незважаючи на те, що університет є відносно молодим вищим навчальним закладом, йому вдалося посісти високі місця в рейтингах найкращих польських ВНЗ, а також заслужити чималий авторитет у сфері вищої освіти.

Коротка історія

Офіційна дата відкриття Зеленогурського Університету – 07 червня 2001 року. Він був створений шляхом об’єднання Вищої педагогічної школи, а також Політехнічного інституту. Однак його академічні традиції були закладені набагато раніше – з 1965 року, від дня відкриття Вищої інженерної школи, перетвореної пізніше на Зеленогурський політехнічний інститут.

Університет у м. Зелена Гура – молодий, проте швидко розвивається. Він отримує фінансову підтримку від ЄС, завдяки якій має змогу розвивати науково-дослідницьку інфраструктуру. Нині Зеленогурський Університет відіграє важливу роль у діяльності всієї наукової системи країни та Європейського Союзу.

Детально спеціальності ВНЗ Польщі та їх компетенції описані в спеціальному розділі, і допоможуть зорієнтуватися абітурієнту в тому чи іншому напрямку.

Факультети та спеціальності Зеленогурського університету

Навчатися у ВНЗ можна на денному та заочному відділенні. В Університеті для студентів, які приїхали на навчання до Польщі, відкриті такі факультети:

  • мистецтва;
  • економіки та менеджменту;
  • механічний;
  • інженерно-будівельний;
  • гуманітарний;
  • інформатики, економетрії та математики;
  • біологічний;
  • інформатики, електротехніки та телекомунікацій;
  • педагогіки, соціології та охорони здоров’я.

Здобуття вищої освіти в Зеленогурському університеті відбувається на таких рівнях:

  • бакалавр;
  • магістратура;
  • аспірантура.

Для абітурієнтів із центральної України документи на вступ до університету можна подати до Приймальної комісії ВНЗ Польщі на базі Польської Громади.

Важливо зазначити, що однією зі складових вступної кампанії до Зеленогурського університету є вивчення Польської мови на курсах у Школі імені Анни Крижановської, що вважається найкращою мовною школою на території Центральної України.

Переваги Зеленогурського університету

Перевагою навчання в Зеленогурському університеті є те, що студенти можуть опановувати престижні спеціальності, навчатися в докторантурі, брати участь у наукових дослідженнях, спеціалізованих семінарах. ВНЗ надає високоякісну освіту, а також підтримує високу якість проведених наукових досліджень. Його основне завдання – випускати кваліфікованих фахівців для розвитку економіки держави та країн Європи.

У Зеленогурському Університеті працюють кваліфіковані співробітники. Вони проводять наукову і дослідницьку роботу, беруть активну участь у Європейській системі вищої освіти, а також у Європейському дослідницькому просторі. Фінансування цієї діяльності здійснюється з державних, а також європейських науково-дослідних грантів.

Також цей ВНЗ активно співпрацює з державними, громадськими економічними організаціями та установами. У ньому працюють різні секції та наукові спільноти (понад 100), в яких учні можуть розвивати свої інтереси. Вища освіта в Польщі для українців із Картою Поляка – безплатна, на загальних умовах із польськими абітурієнтами.

Кар’єра випускника Зеленогурського університету

Успішна кар’єра польського студента і випускника стає можливою завдяки організаційній структурі “Бюро кар’єр”, офіційна назва якої звучить як “Відділ професійного просування студентів і випускників”. Бюро надає допомогу учням і випускникам Зеленогурського університету у розв’язанні питань з працевлаштування. З іншого боку, воно співпрацює з роботодавцями, рекомендуючи їм кандидатів на вакантні місця.

Університет бере участь у міжнародних програмах обміну, завдяки чому його студенти можуть стажуватися або навчатися у ВНЗ-партнерах країни та за її межами.

Дозвілля студентів

Учні, які приїхали здобувати вищу освіту в Польщі з інших міст і країн, можуть розміститися в комфортних гуртожитках Університету. Місткість 6 корпусів – понад 1700 осіб, кімнати на одного або 2-3 осіб обладнані всім необхідним для життя.

Для проведення дозвілля студентів у місті є безліч кафе, піцерій, спортивних і розважальних закладів. Вибір проживання в гуртожитку або квартирі залежить від особистих уподобань і фінансових можливостей.

Щоб реалізувати мрію стати студентом у Польщі, важливо правильно підготувати пакет документів для вступу, дотримуючись усіх термінів. Для вступу до обраного польського університету разом з освітнім проектом Polska Consult TM, залишайте заявку, і ми надамо вам усю інформацію, що вас цікавить.

Подати Заявку на вступ до Зеленогурського університету - Polska Consult TM