Університет Західнопоморський технологічний у Щечині у Польщі - Polska Consult TM

Університет Західнопоморський технологічний у Щечині (Zachodniopomorski Uniwersytet Technologiczny w Szczecinie (ZUT) посідає 8 місце в рейтингу Perspektywy серед вищих навчальних закладів Польщі. Це один із найкращих європейських університетів, студенти якого проходять практику та стажування як у Польщі, так і закордоном.

Здобуття освіти в цьому університеті користується підвищеним попитом завдяки цікавим і сучасним навчальним програмам, кваліфікованим викладачам, а також можливості академічного обміну за програмою Erasmus +.

Коротка історія університету

Історія Західнопоморського технологічного університету пов’язана з двома різними навчальними закладами – Технічною школою, що з’явилася в 1946 р., та Сільськогосподарською академією (виникла в 1954 р.). З плином часу вони стали престижними університетами Польщі. Їхнє керівництво у 2007 р. ухвалило спільне рішення про їхнє об’єднання.

Таким чином, у 2008 році було створено Західнопоморський технологічний університет, а спочатку 2009 р. він почав приймати студентів. Цей ВНЗ увібрав у себе технічну спадщину двох академій, а також їхній викладацький склад. Він є носієм нової якості освіти в Польщі.

Факультети та спеціальності

Структура Західнопоморського технологічного університету включає 11 факультетів і 120 спеціальностей.

У Західнопоморському університеті можна здобути вищу освіту на таких факультетах:

  • Факультет архітектури;
  • Економічний факультет;
  • Факультет механічної інженерії та мехатроніки;
  • Факультет морської техніки і транспорту;
  • Факультет технології та хімічної інженерії;
  • Факультет харчових наук і рибальства;
  • Факультет інформатики;
  • Факультет електроніки;
  • Факультет біології та тваринництва;
  • Факультет будівництва та навколишнього середовища.

Понад 13 тисяч студентів тут щороку вивчають технічні, економічні, природничі та точні напрями науки. Навчання дається польською та англійською мовами.

Для навчання на польськомовних спеціальностях, необхідно пройти курс Польської мови в Школі імені Анни Крижановської та скласти іспит. Але перед проведенням іспиту проводиться повний збір пакета документів абітурієнта.

Документи для вступу до університетів Польщі формуються в Приймальній комісії на базі Польської Громади, які приймають документи від абітурієнтів на території центральної України.

В Університеті працює 1100 викладачів (280 із них мають високі наукові ступені). Навчальна програма складається з таких ступенів:

Навчання в Західнопоморському університеті, як і в багатьох університетах Польщі, тісно пов’язане з практичною діяльністю в різних галузях, дослідженнями. ВНЗ стабільно взаємодіє з дослідницькими компаніями різних країн.

Переваги університету

Завдяки таким вищим навчальним закладам, як Західнопоморський технологічний університет, навчання в Польщі стає мрією багатьох випускників шкіл. Вищий навчальний заклад володіє високим потенціалом, що дає змогу здійснити гідну підготовку студентів не тільки до умов національного ринку, а й до світового ринку праці з великою конкуренцією. Випускники отримують максимум можливостей для цього:

  • Їм надається участь у міжнародному обміні, оскільки ВНЗ передбачено програми двостороннього обміну з навчальними закладами різних країн.
  • Вони можуть проживати в комфортних гуртожитках. Студентське містечко, що знаходиться в розпорядженні учнів, включає 7 гуртожитків і поліклініку.
  • Практична робота проходить в організаціях різного рівня, де студенти набувають безцінного досвіду.
  • Університет постійно займається дослідженнями міжнародного рівня, і студенти можуть брати в них участь.
  • В університеті періодично з’являються нові курси, спеціалізації, які своєчасно відповідають змінам, що відбуваються навколо, в економіці та на ринку праці.

Керівництво навчального закладу всіляко вітає будь-які проєкти, пов’язані з академічною інтернаціоналізацією, що дають змогу використовувати нові можливості в галузі освіти.

Престижні спеціальності польських ВНЗ і цього університету приваблюють сюди безліч студентів.

Кар’єра випускника

Можливість створення успішної кар’єри польського студента і випускника залежить від рівня набутих знань і власних амбіцій. Навчальний заклад у цьому випадку відіграє велику роль. Програми навчання та рівень викладання, пропоновані Західнопоморським технологічним університетом, роблять цей ВНЗ чудовим місцем для реалізації молодих амбіцій, створення інновацій та стрімкого руху вгору.

Міжнародне співробітництво було і залишається важливим напрямком у діяльності університету. Щороку в його стінах навчається багато іноземців. Це чудова практика для будь-якого фахівця. Здобуття освіти в Польщі для українців – це хороша можливість реалізувати себе, вигідно працевлаштуватися. Для іноземних громадян тут створено особливі центри, що дають змогу швидко освоїтися в новій країні.

Дозвілля студентів університету

Як і в інших польських університетах, у Західнопоморському технологічному університеті створено умови для різноманітного дозвілля студентів. У вільний час вони можуть відвідувати:

  • бібліотеку;
  • університетське видавництво;
  • різні секції;
  • наукові заходи;
  • благодійні акції.

Гуртожитки Університету Західнопоморського технологічного в Щечині облаштовані необхідною технікою та меблями. У студентських гуртожитках є спортзали, кімнати відпочинку, пральні та кухні з технікою. Кімнати є одно-, двокімнатні та трикімнатні.

Щецин, де розташований університет, має багату історію. Місто вважається одним із найзеленіших міст у Польщі. У ньому є багато музеїв, які буде цікаво побачити студентам. Це велике місто з розвиненою інфраструктурою, зручною мережею громадського транспорту і визначними пам’ятками.

Освітній проєкт Polska Consult TM заслужив чудову репутацію завдяки великій кількості тих, хто вступив до найкращих польських університетів, тому не гайте час, залишайте заявку і втілюйте свою мрію в життя.

Подати Заявку на вступ до Університету Західнопоморського технологічного у Щечині - Polska Consult TM