Університет Економічний у Катовіцах у Польщі - Polska Consult TM

Вища освіта в Польщі є престижною і користується великим попитом як у поляків, так і в іноземців. Навчання в польських університетах організовано таким чином, щоб студенти отримували знання та професійні навички для початку та розвитку кар’єри одразу після отримання диплома.

Економічний університет у Катовіцах (Uniwersytet Ekonomiczny w Katowicach) – найбільший вищий навчальний заклад регіону, один із 5 державних економічних ВНЗ країни, в якому навчаються близько 10 000 студентів із соціально-економічних наук. Диплом цінується і серед роботодавців Польщі, і у великих фірмах і компаніях ЄС.

Коротка історія університету

Університет Економічний у Катовіцах було засновано в грудні 1936 року, а 11 січня 1937 року відбулося перше урочисте відкриття навчального року – кілька десятків студентів розпочали навчання на факультеті організації виробництва.

На той час ВНЗ був Коледжем соціальних та економічних наук. З початком Другої світової війни його закрили до 1945 р. Після закінчення війни кількість студентів у цьому навчальному закладі різко збільшилася.

У 1950 р. уряд Польщі ухвалив рішення про зміну назви на “Державний коледж економічного управління”. У 1972 р. йому присвоїли ім’я К. Адамецького. У жовтні 2010 р. ВНЗ отримав сучасну назву – Університет Економічний у Катовіцах.

Факультети та спеціальності

Економічний університет у Катовіцах – це відомий виш Польщі. У ньому щорічно навчається понад 12 тисяч студентів (зокрема іноземці) на 5 факультетах.

  • Економічний факультет;
  • Фінансовий факультет;
  • Факультет територіального планування та трансформації регіонів;
  • Факультет інформаційних технологій та комунікацій;
  • Факультет менеджменту

Філія економічного університету в Катовіцах розташована в польському містечку Рибнику. Її було відкрито у 2002 році.

Залежно від обраного напряму студенти вивчають основи:

  • економіки;
  • управління земельними ресурсами;
  • міжнародних економічних відносин;
  • державного управління;
  • логістики;
  • бухгалтерського обліку та фінансів;
  • інформатики та економетрики;
  • журналістики;
  • економічної аналітики;
  • туристичного бізнесу.

Навчальна програма включає бакалаврат (стаціонарна та заочна форми), магістратуру, аспірантуру, післядипломне навчання. Серед викладачів – доктори наук, професори, а також викладачі, які мають різні наукові ступені.

Переваги університету

Успіх Економічного університету в Катовіцах сформульований численними перемогами в різних проєктах. Завдяки цьому він додатково фінансується для проведення навчальних поїздок студентів за кордон. Університет веде активну міжнародну діяльність. Інтернаціоналізація сприяє його динамічному розвитку. Для вступу до університету необхідно пройти навчання на курсі Польської мови в Школі імені Анни Крижановської.

Під час вступу до цього ВНЗ, студенти отримують:

  • великий вибір престижних спеціальностей;
  • високий рівень викладацького складу;
  • сучасні лекційні, лабораторії, комп’ютерні аудиторії;
  • комфортабельні кімнати в гуртожитках;
  • можливість участі в міжнародних конференціях, семінарах, програмах обміну, наукових дослідженнях.

Освіта в Польщі для українців є вигідним і перспективним варіантом. Роботодавці прагнуть співпрацювати з іноземцями, які закінчили навчання в Польщі, оскільки довіряють якості освіти у вишах своєї країни.

Університет підтримує міжкультурну освіту, тому спільне навчання з іноземними громадянами вважає сприятливим для розвитку. З його стін виходять заповзятливі, відповідальні фахівці, які прагнуть інноваційних проривів, щиро вболівають за свою справу і спільне благо, мислять критично, готові до професійного зростання.

Кар’єра випускника

Обравши навчання в польському університеті в Катовіцах, студент здобуватиме таку освіту, яка суттєво збільшить його шанси навіть на ринку праці з високою конкуренцією.

Компанії Польщі високо цінують випускників цього вишу, адже він дає знання та професійні навички з урахуванням останніх результатів досліджень і наукових робіт. Тож у цьому вищому навчальному закладі є всі передумови для побудови успішної кар’єри польського студента та випускника.

Дозвілля студентів

Університетом передбачено різні варіанти проведення дозвілля. Для студентів організовано всілякі секції, зокрема спортивні, хореографічні, вокальні, мистецькі, гуртки та тренінги для реалізації свого наукового потенціалу та розширення професійних навичок. Також є басейни, тренажерні зали, сауна та кафе.

Бібліотека Економічного університету в Катовіцах вважається однією з найкращих, оскільки в ній зібрана найбільша колекція книг про економіку.

Катавіце – великий торговельний і діловий центр Польщі, тому студенти та випускники польських університетів можуть реалізувати в ньому свої професійні амбіції, знайти високооплачувану роботу і побудувати кар’єру.

Розпочати вступ до польського ВНЗ – відповідальний і важливий крок, для якого достатньо залишити заявку і освітній проєкт Polska Consult TM допоможе вам у реалізації вашої мрії.

Подати Заявку на вступ до Університету Економічного у Катовіцах - Polska Consult TM