Університет Педагогічний у Кракові у Польщі - Polska Consult TM

Здобути вищу освіту в Польщі для українців – це чудова нагода освоїти затребувану на ринку праці ЄС спеціальність і влаштуватися на престижну посаду.

Краківський Педагогічний Університет у Кракові запрошує абітурієнтів з України та інших країн на навчання і дає всі необхідні знання для побудови успішної кар’єри в країнах ЄС. Це один із вищих навчальних закладів у Польщі, який має високий статус, престиж і завжди посідає високі позиції в різних рейтингах.

Коротка історія

Цей університет має історію завдовжки більш ніж 70 років і давні традиції. Педагогічний університет був заснований у травні 1946 року. Нині в ньому навчається понад 13 тис. студентів. Серед них є й іноземці, які бажають здобути вищу освіту в Польщі.

Університет належить до державних ВНЗ соціально-гуманітарного, а також педагогічного профілю. Його викладацький склад налічує 1300 осіб.

Педагогічний університет у Кракові у Польщі - Polska Consult TM

Факультети та спеціальності університету

В Університеті доступний великий вибір програм навчання в галузі графіки та дизайну, педагогіки, соціології, а також у юридичній та інформаційно-технічній сфері. Існуючі в ньому освітні програми створюються з урахуванням потреб сучасного ринку, що швидко розвивається. Їх розробка ведеться при постійній взаємодії з промисловістю і бізнесом.

В Університеті можна освоїти найпрестижніші спеціальності, а після закінчення отримати європейський диплом і можливість працевлаштуватися в хорошу компанію. Загалом студентам ВНЗ доступно на вибір понад 52 освітніх напрямів і 200 спеціалізацій на двадцяти двох інститутах, а також чотирьох факультетах:

  • мистецтв;
  • суспільних наук;
  • гуманітарний;
  • природничих і точних наук.

У цьому ВНЗ діють також різні студентські організації, зокрема – для учнів з обмеженими можливостями. Крім цього, тут є понад п’ятдесят наукових клубів, у яких студенти можуть здобувати необхідні знання та брати участь у дослідженнях. Це, зокрема, клуб інформатики, Клуб експериментальної науки та інші.

Переваги Краківського Педагогічного університету

Даний ВНЗ знаходиться на першому місці в державі серед усіх педагогічних університетів, як випливає з недержавного рейтингу “Perspektywа”. Крім того, згідно з результатами опитування, він є дуже популярним у Кракові серед студентів, які приїхали вступати до ВНЗ Польщі з-за кордону.

Для вступу можна подати документи до Приймальної комісії університетів Польщі на території центральної України, де допоможуть дотриматись усіх необхідних формальностей і процедур.

ВНЗ бере участь у програмах міжнародного обміну студентами, тож найкращі з його учнів мають можливість поїхати на навчання або стажування до одного з університетів-партнерів в іншу країну, приміром, в Англію, Францію, Бельгію чи США.

В Університеті є все, що потрібно студентам для навчання, поглиблення своїх знань і вдосконалення здобутих навичок – сучасна інфраструктура, добре обладнані дослідницькі лабораторії, а також цілих дванадцять бібліотек.

Іноземні студенти, які мають Карту Поляка, можуть навчатися в цьому польському університеті безкоштовно. Для цього вони мають пройти конкурсний відбір нарівні з польськими громадянами. Крім того, за наявності документа можливе отримання стипендій за спеціальними програмами.

Кар’єра випускника

Успішна кар’єра польського студента і випускника у багатьох починається ще в процесі навчання у ВНЗ. Краківський Педагогічний Університет підписав угоди з іншими вищими навчальними закладами з різних держав (у т.ч. України, Росії та Білорусі) про можливість здобувати його студентам другу вищу освіту.

Для вступу за подібними програмами, необхідно пройти курс Польської мови і скласти іспит.  Таким чином, вони зможуть отримати одразу два дипломи. Це значно збільшує їхні шанси на подальше успішне працевлаштування.

Значну допомогу студентам, які бажають підробити під час навчання, і випускникам, які шукають постійне місце роботи в Польщі, надає Бюро кар’єр. Тут вони можуть отримати професійну консультацію, дізнатися про наявні вакансії, взяти участь у тренінгах і семінарах. Ті студенти, які прагнуть заробити додаткові кошти на кишенькові витрати, можуть це зробити у вільний час.

Дозвілля студентів у Краківському Педагогічному університеті

Студентам, які приїхали на навчання до Польщі з іншої країни, Університет пропонує розміститися в гуртожитках або підшукати оренду квартири на свій розсуд. Це чотири корпуси, в яких є кімнати з усім необхідним – меблями і технікою. У гуртожитках для студентів обладнано спортзали, кімнати для відпочинку, пральні та кухні з необхідною для приготування технікою.

Дозвілля студенти можуть проводити на свій вибір: у спортивних секціях, гуртках, бібліотеках.

Молоді люди можуть відвідувати при університеті спортзали, басейни та різні клуби за інтересами. У Педагогічному університеті є своя астрономічна обсерваторія. Також у місті є красиві парки, затишні кав’ярні та багато розважальних закладів, де можна відпочити після навчання.

Отримати повну консультацію щодо вступу до польських ВНЗ разом з освітнім проєктом Polska Consult TM ви зможете, залишивши заявку.

Подати Заявку на вступ до Університету Педагогічного у Кракові - Polska Consult TM