Щецинський університет у Польщі - Polska Consult TM

Нині багато українських абітурієнтів прагнуть потрапити на навчання до Польщі, і місто Щецін, як один з академічних центрів, привертає до себе увагу абітурієнтів з багатьох країн Євросоюзу.  Це – цілком виправдане бажання, адже, закінчивши польський університет, можна отримати престижну спеціальність і європейський диплом, що дає змогу працевлаштуватися в ЄС і за його межами.

Щецинський університет (Uniwersytet Szczeciński) – один із ВНЗ, що надають можливість отримати якісну вищу освіту в Польщі. Розташований він у м. Щецин у північно-західній частині держави, є найбільшим вищим навчальним закладом у Західному Помор’ї.

Коротка історія Щецинського університету

Дата заснування Щецинського Університету – 1 жовтня 1985 р. Він з’явився в результаті злиття Торгової академії, а також інженерно-економічного факультету Політехнічного інституту і Педагогічного ВНЗ. Кількість студентів першого року навчання становила 5435 осіб, з них 3504 здобували освіту за денною формою.

Усі наступні роки Університет стрімко розвивався і кількість його студентів постійно зростала. Сьогодні в ньому навчається понад 30000 студентів з різних країн. Також у ньому працює понад 1200 викладачів, 280 з яких мають професорські звання. При розробці навчальних програм особлива увага приділяється потребам сучасного ринку праці. Велика частина факультетів Щецинського Університету розташована в центрі міста на річці Одрі.

Нещодавно у ВНЗ було побудовано два сучасні навчальні корпуси – мікроелектроніки та центр нанотехнологій. У корпусах знаходяться лабораторії з новітнім обладнанням для проведення всіляких досліджень.

Факультети та спеціальності

Загалом у Щецинському Університеті діє 13 факультетів: гуманітарних наук; економіки та менеджменту; фізичної культури; філологічний; юридичний та інші. Також тут представлено понад 60 напрямів навчання. Усе це дає студентам можливість опанувати престижні спеціальності, щоб потім влаштуватися на добре оплачувану роботу.

Велику увагу вищий навчальний заклад приділяє підготовці випускників до життя та професійної діяльності в багатокультурному європейському співтоваристві. З цієї причини він активно співпрацює з іншими польськими університетами та зарубіжними вишами. Необхідно зазначити, що важливе значення має і розташування цього ВНЗ – він розташований поблизу кордону з Німеччиною, що впливає на його міжнародну політику.

Більш докладний опис спеціальностей польських університетів можна вивчити, пройшовши за посиланням.

Переваги Щецинського університету

Співробітники цього ВНЗ беруть активну участь у заходах, пов’язаних з економічною, а також культурною та соціальною трансформацією країни. Також вони працюють над пошуком рішень найважливіших проблем своєї держави. Університет сприяє в проведенні наукових досліджень, проводить реформи, необхідні для відповідності стандартам Болонського процесу.

Освіта в Польщі для українців, які оформили Карту Поляка, може бути безкоштовною. Для цього їм необхідно мати високі бали в українському атестаті та пройти конкурсний відбір на тих самих правах, що й у польських абітурієнтів. У цьому разі вони також мають право на отримання вигідних стипендій та допомог.

Подати документи для організації вступної кампанії можна безпосередньо до Приймальної комісії університетів на території центральної України.

Перед вступними процедурами необхідно пройти спеціалізовану підготовку на курсах Польської мови в Школі імені Анни Крижановської на базі Польської Громади.

Кар’єра випускника Щецинського університету

Як і інші ВНЗ Польщі, Щецинський Університет бере участь у програмах міжнародного обміну:

  • Erasmus+
  • Comenius
  • Leonardo da Vinci programme

Завдяки цьому його студенти отримують можливість навчатися або стажуватися за кордоном. Щорічно дедалі більше його студентів вирушають до ВНЗ-партнерів (всього з – 128) у країни ЄС та за його межі.

Успішна кар’єра випускника ВНЗ у Польщі цілком реальна, адже в Щецині є всі умови для влаштування на стажування, підробіток або постійне місце роботи. У місті працює безліч дрібних, середніх і великих компаній, які працевлаштовують найкращих випускників.

Дозвілля студентів

Щецинський університет дає можливість іноземним студентам оселятися в комфортних гуртожитках. Щороку в них проживає близько 1800 осіб. Всього таких гуртожитків у ВНЗ 5 (п’ять).

У гуртожитках університету для студентів обладнано 2 і 3 місні кімнати, в яких є такі зручності:

  • Туалет, душ, міні-кухня з холодильником;
  • Меблями (письмовий стіл, стільці, ліжка, полиці);
  • Доступ до мережі інтернет.

У гуртожитках є спортзали, пральні, просторі кухні з необхідною технікою та кімнати для проведення заходів.

Вільний від навчання час молоді люди можуть проводити в різноманітних гуртках, більш ніж за 160 напрямами. Також тут є музичні гурти, студентське видавництво, академічний хор, Академічна спортивна асоціація.

Міжнародний освітній проєкт Polska Consult TM організовує вступну кампанію до Польщі, починаючи з оформлення та передачі документів до проведення вступного іспиту до обраного ВНЗ.

Подати Заявку на вступ до Щецинського університету - Polska Consult TM