Технолог приготування їжі – найважливіший фахівець у закладах громадського харчування та на харчових виробництвах. Щоб продукти вироблялися строго відповідно до стандартів якості та з дотриманням норм гігієни і технічної безпеки, потрібен такий фахівець.
Вища освіта в Польщі дасть змогу влаштуватися на відповідне місце роботи без особливих проблем, сприятиме особистісному та професійному зростанню, а також допоможе досягти високої кваліфікації.
Щоб стати кваліфікованим фахівцем, потрібно здобути освіту в одному з університетів Польщі. Вступна кампанія передбачає обов’язкове складання іспиту з Польської мови, при цьому документи з результатами НМТ (ЗНО) не є обов’язковими.
Що таке спеціальність «Технологія приготування їжі»
Фахівець, який пройшов навчання в Польщі за спеціальністю «Технологія приготування їжі», обізнаний про всі норми приготування, санітарні та гігієнічні вимоги.
Саме завдяки технологу їжа буде смачною, якісною та корисною, оскільки він знає технологію її виробництва – від особливостей розміщення та використання кулінарного обладнання до закладки продуктів для приготування того чи іншого продукту. Саме технолог за наявності якісної сировини здатен зробити першокласний продукт.
Польські університети з відповідним напрямом навчання надають чудову освітню програму для здобуття спеціалістів з високою кваліфікацією.
Кар’єрні можливості фахівців у сфері – «Технологія приготування їжі»
В університетах Польщі студенти отримують досить високий рівень кваліфікації та великий спектр знань і вмінь у сфері технології приготування їжі. Освіта в Польщі такого рівня відкриє перед випускниками спеціальності широкі перспективи працевлаштування.
Компетентний технолог стане в пригоді на будь-якому виробництві, в організаціях громадського харчування, на фабриках і заводах з виробництва харчових продуктів будь-якої категорії.
Навчання в Польщі на технолога передбачає стандартну схему – три з половиною роки студенти навчаються на бакалавра, далі можна продовжити навчання на ступінь магістра, потім вступити до аспірантури. За бажання, крім роботи за фахом, можна займатися викладацькою діяльністю або написанням науково-дослідних робіт.
Працевлаштування з дипломом напряму – «Технологія приготування їжі»
Технолог може влаштуватися на роботу до ресторанів, кафе, їдалень, заводів із переробки продуктів, плодоконсервних і молочних комбінатів, пекарень і кондитерських. Навчання в Польщі відбувається Польською мовою і передбачає можливість участі в програмах міжнародного обміну студентів, міжнародному стажуванні та сприяння при отриманні першої роботи.
Хорошому спеціалісту буде радий будь-який роботодавець, професійні та особистісні якості також посприяють отриманню високої оплати праці. Знання харчових технологій – дуже важливі та корисні навички, адже харчування – найважливіша частина життя кожної людини. Отримавши європейський диплом, ви можете бути впевненими у високій конкурентоспроможності на ринку праці.
Вступайте до Польщі разом із міжнародним освітнім проектом Polska Consult TM!