БлогЩо винаймати студенту в Польщі - Polska Consult TM

У статті ми розглянемо плюси та мінуси життя на орендованій квартирі та в гуртожитку ВНЗ. Сподіваємося, що багатьом абітурієнтам вона допоможе прийняти правильне рішення.

Вибір Польського ВНЗ, як місця здобуття престижної рейтингової освіти – вдале рішення. Польські університети – це лідируючі позиції в науці, дослідженнях та бізнесі серед країн Євросоюзу.

Однак, де б ви не вирішили здобути вищу освіту, перед вами постає питання: «Де проживати?». Студенти часто намагаються отримати місце у гуртожитку при університеті. Втім, комусь може бути не до душі навчання у надмірно галасливій студентській атмосфері – хочеться тиші для вивчення матеріалу. У статті ми розглянемо сильні та слабкі сторони проживання для студента в гуртожитку та на орендованій квартирі.

Життя в гуртожитку

Умови життя в державному чи приватному гуртожитку – мало чим відрізняються. Тут є все основне для життя та навчання. Базовий набір меблів: ліжко, шафа, стіл, стільці та книжкова полиця, а також доступ до високошвидкісного інтернету. Із санвузлом можливі нюанси: душ та туалет можуть бути як одні на весь поверх, так і у кожному блоці. На поверсі обов’язково будуть кухня та хол для відпочинку.

Переваги: ​​завжди можна знайти допомогу із навчанням, дешева оренда (від 70 до 150 євро на місяць), близько розташований навчальний корпус, а також прописка. Недоліки: галасливо, неможливо усамітнитися і постійна нестача місць у гуртожитку.

Оренда квартири

Якщо ви любите жити на самоті або з вузьким колом людей, яких обираєте в сусіди самі, то орендована квартира повинна вас зацікавити.

Переваги:

1) вибір району міста;

2) вибір розміру житлового приміщення;

3) гнучкість цін та умов;

4) ви самостійно визначаєте свій побут.

ПОРАДА. Ви можете запропонувати кільком хорошим друзям або одногрупникам об’єднатися, і винайняти квартиру разом. Це дозволить чудово заощадити на оренді, а проживати буде набагато комфортніше, ніж у гуртожитку.

На що звертати увагу, коли шукаєш квартиру?

Зверніть увагу на умови оплати. Пам’ятайте: околиця – не завжди погано. Нехай квартира не під ВНЗ, але в Польщі, відмінно розвинений міський транспорт. Найчастіше з одного пункту міста до іншого добираєшся за мінімальний час: на одному транспорті або з усього однією пересадкою. Коли цікавитеся платежами, сміливо уточнюйте, що саме ви оплачуватимете. Ви не повинні сплачувати чинш (податок на житло). Обговоріть заздалегідь, хто оплачує комунальні платежі: ви чи господар житла – це не має стати неприємним сюрпризом. Орендоване житло в Польщі можна поділити на такі групи з оплатою за місяць:

1) місце у кімнаті – 300-500 злотих;

2) кімната (можливо у квартирі з господарями) – 500-700 злотих;

3) однокімнатна квартира – 1300-1800 злотих;

4) кавалерка (квартира-студія) – 1800-2700 злотих;

5) двокімнатна квартира – 1600-4000 злотих.

Конкретна ціна залежить від міста, району та домовленості з господарями. Як результат, фахівці «Polska Consulting» відзначають, що вибір між гуртожитком і квартирою, за інших рівних, залежить лише від ваших особистих уподобань. Вам простіше та веселіше навчатися в компанії? Ваш вибір – гуртожиток. Подобається затишок та тиша, чашка какао та теплий плед? Тоді вам більше підійде орендована квартира.

 

Все про навчання в Польщі….

Обрати польський університет…. 

Подати заявку на вступ….